Британското правителство реши да блокира оспорван закон, приет от регионалния

...
Британското правителство реши да блокира оспорван закон, приет от регионалния
Коментари Харесай

Лондон блокира оспорван шотландски закон за по-лесна смяна на пола

Британското държавно управление реши да блокира оспорван закон, признат от районния парламент на Шотландия. Той разрешава жителите да сменят по-лесно пола си.

Министрите на Риши Сунак обявиха, че законът ще бъде в несъгласие със отбраната на равенството, която се ползва в Обединеното кралство.

В Единбург имаше демонстрации " за " и " срещу " закона. Според документа към този момент няма да се постанова медицински отчет за разстройство на половата еднаквост, както в този момент се изисква в Обединеното кралство.

Намаляват се и възрастта и срокът за нови документи.

" В листата на чакащите съм за клиника за полова еднаквост от съвсем пет години и не се знае по кое време ще бъде първата ми среща там. Настоящият развой изисква от мен да имам психиатрична диагноза, с цел да получа документа за тази дребна смяна в акта ми за раждане. Този закон трансформира процеса и прави по-лесно за хора като мен приемането на подобен документ ", сподели активистката Ели Гомерсал.

Противниците на смяната акцентират рисковете за дамите, които ще изгубят опцията да бъдат заобиколени единствено от представители на своя пол, да вземем за пример в лечебните заведения.

Премиерът на Шотландия назова дейностите на Лондон фронтална офанзива против шотландския парламент и се зарече да им се опълчи.

" Мисля, че транссексуалните, които към този момент са една от най-уязвимите, стигматизирани групи в нашето общество ще бъдат употребявани като политическо оръжие. И мисля, че това ще бъде срам ", сподели министър председателят на Шотландия Никола Стърджън.

Това е първият случай, в който английското държавно управление употребява своите пълномощия, с цел да спре закон, признат от шотландския парламент поради законодателството в Обединеното кралство.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР