Британското правителство обяви планове в понеделник да наложи данък върху

...
Британското правителство обяви планове в понеделник да наложи данък върху
Коментари Харесай

Обединеното кралство планира данък върху въглеродните емисии върху вносните стоки, включително метали и бетон, за 2027 г.

Британското държавно управление разгласи проекти в понеделник да наложи налог върху въглеродните излъчвания върху вносните първични материали като алуминий, желязо, стомана и цимент от 2027 година, в опит да се предотврати подбиването на компаниите от задгранични производители.

Въпреки това проектът беше подложен на рецензия от органа, представляващ английската стомана, като прекомерно муден, защото ще пристигна влиза в действие една година след използването на сходни оферти от Европейския съюз.

Обявявайки проекта си, Министерството на финансите на Англия съобщи, че препоръчаният нов налог ще изравни изискванията, помагайки на по-екологичните локални производители да се конкурират с по-високи въглеродни излъчвания, само че по-евтини, задгранични противници.

От години се показват опасения, че напъните за понижаване на парниковите газове в Обединеното кралство не намират триумф в чужбина, което значи, че излъчванията просто се изместват към други страни без амбициозни цели...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР