Британското правителство наложи нови санкции на Русия, съгласно които ще

...
Британското правителство наложи нови санкции на Русия, съгласно които ще
Коментари Харесай

Великобритания и ЕС обявиха нови санкции срещу Русия

Британското държавно управление наложи нови наказания на Русия, според които ще бъде считано за закононарушение самолети, притежавани или наемани от руснаци, да влизат в английското въздушно пространство. Налага се възбрана и върху износа на галактическа и авиационна технология, предава BBC.

Върху притежаваните от Русия самолети към този момент е наложена възбрана да летят до Обединеното кралство, тъй че новите наказания засягат частните самолети, регистрирани в трети страни, наемани от богати руснаци. Британското държавно управление посочи, че глобите се прицелват в лица, които са близки на Кремъл.

Властите към този момент проверяват дали частен аероплан, регистриран в Люксембург, намиращ се на частното летище Фарнбъро в графство Хемпшър, е владеене на съветски жител и е в нарушаване на глобите.

Правителството постанова в допълнение нови търговски наказания, които не разрешават английски експорт на авиационна или галактическа технология за Русия.

Новите наказания ще причинят в допълнение икономическа болежка на Русия и на всички близки до Кремъл “, съобщи външният министър Лиз Тръс, обявявайки ограниченията.

Тя добави, че държавното управление ще продължи да поддържа Украйна и ще работи за изолирането на Русия на интернационалната сцена. Министърът на превоза Грант Шапс сподели, че Англия е една от първите страни, забраняваща съветските самолети, като от през днешния ден глобите отиват още по-далеч, определяйки като закононарушение полетите на съветски самолети в английското въздушно пространство.

Европейският съюз също се споразумя за нов пакет от наказания. Блокът ще добави още съветски олигарси и публични лица към черния си лист със наказания поради войната в Украйна, споделят дипломати, представени от Агенция Франс Прес, предава Reuters. Също по този начин Европейски Съюз ще затегне контрола върху преводите на криптовалути и ще ускори регулациите в морския бранш.

Страните членки също по този начин дадоха зелена светлина за изключване на три беларуски банки от интернационалната система за банкови разплащания SWIFT поради поддръжката на Минск за офанзивата на Русия в Украйна.

Допълнителните наказания ще бъдат публично утвърдени от водачите на 27-те държави-членки на Блока на среща на върха във Версай, Франция, в четвъртък и петък.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР