Британското правителство на консервативното малцинство, водено от премиера Тереза Мей,

...
Британското правителство на консервативното малцинство, водено от премиера Тереза Мей,
Коментари Харесай

Британските депутати одобриха двегодишната програма на Тереза Мей

Британското държавно управление на консервативното малцинство, водено от премиера Тереза Мей, завоюва поддръжката на депутатите за законодателната си стратегия, само че единствено откакто направи отстъпки в последната минута за финансирането на аборти, съобщи Асошиейтед прес.

Камарата на представителите утвърди програмата с проектите на държавното управление за идващите две години, изложена в тирада на кралица Елизабет Втора, с 323 гласа " за " против 309 " срещу ". Загубата на гласуването щеше да бъде тежък и евентуално съдбовен удар за новото държавно управление на Мей, отбелязва АП.

Консервативната партия загуби парламентарното си болшинство на изборите на 8 юни и беше принудена да подписа съглашение със северноирландската Демократична юнионистка партия, с цел да подсигурява утвърждението на законодателните си оферти в Камарата на общините.

Фактът, че държавното управление беше насила да направи огромна отстъпка часове преди гласуването, демонстрира неустойчивостта на властта му, отбелязва АП. След като бяха изправени пред приемането на препоръчана от опозицията корекция, министри обявиха, че ще платят разноските на дамите от Северна Ирландия, които посещават Англия, с цел да извършат аборт.

Северна Ирландия има надалеч по-строги правила за абортите от останалите елементи на Англия. Стотици дами посещават всяка година Англия, с цел да пресечен бременността си. Досега те трябваше да заплащат сами за пътуването и за осъществяването на процедурата в Англия, напомня АП.

Правителството направи отстъпка, откакто народен представител Стела Крийси от Лейбъристката партия съумя да включи в дневния ред корекция с искане за финансиране на абортите. Няколко депутати от Консервативната партия обявиха, че ще поддържат поправката, което накара държавното управление да побърза да промени политиката си. Заради вота в Камарата на общините Мей се върна предварително от Германия.

Използвани са материали на Българска телеграфна агенция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР