Британското правителство е започнало вътрешно разследване за изтичането на секретни

...
Британското правителство е започнало вътрешно разследване за изтичането на секретни
Коментари Харесай

UK вицепремиер е изнасял инфо на ФБ, сега е президент Глобални сделки в компанията

Британското държавно управление е почнало вътрешно следствие за приключването на секретни елементи към проектите му да контролира Facebook към техногиганта.

Знае се и основният сътрудник на Зукърбърг – някогашния вицепремиер Ник Клег (2-мата са на фотото). Той от зае в сряда поста президент Глобални покупко-продажби в Meta – новото корпоративно име на ФБ, само че работи в нея от 2018 година, откакто излезе от държавното управление.

Въпреки тази изясненост, се прави подробно следствие във финансовото, външното, културното, медийното и спортното министерство, стана ясно след публикуването предходната седмица на първия сигнал за диренето от авторитетния Financial Times по отношение на така наречен Online Safety Bill – закон за надзор върху обществените медийни платформи.

Изтичането на информация е станало очевидно, откакто през юни 2020 година Клег цитирал класифицирана информация по отношение на подготвяните документи и ограничения по време на Zoom конферентен диалог с държавни служители.

Клег беше вицепремиер като началник на либералдемократите в държавното управление на консерватора Камерън, чиято партия и до момента е на власт, както и нейните служители, с които някогашният заместител – ръководител на Министерския съвет очевидно поддържа още тесни контакти в ресорите си и може да управлява и да стимулира.

Пламен Валентинов

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР