Британското издание Гардиън представя какво е известно до момента около

...
Британското издание Гардиън представя какво е известно до момента около
Коментари Харесай

Тръмп с коронавирус: Какво е известно и не знаем до момента?

Британското издание " Гардиън " показва какво е известно досега към новината, че президентът на Съединени американски щати

Какво знаем?

Тръмп и брачната половинка му са с ковид. Новината се появи, откакто стана ясно, че за ковид в четвъртък. Американският водач разгласи новината в " Туитър ".

Хикс е летяла с президента на Air Force One в сряда сутринта и го е придружавала за първия

Президентът на Съединени американски щати удостовери пред Фокс нюз в четвъртък вечерта, че той и Мелания чакат резултатите от проби за ковид след позитивната проба на Хикс.

Лекарят на президента удостовери, че президентът и първата дама ще " останат в Белия дом по време на карантината ". Колко време ще останат под карантина ще зависи от това какво им е здравословното положение. Дори и в случай че Тръмп е с негативна проба за ковид през идващите 14 дни, той съвсем сигурно няма да може да участва на предизборни манифестации в три основни щата - Уисконсин, Флорида и Аризона - както и на идващия президентски спор, който е плануван за 15 октомври.

Препоръките на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати са хората с позитивна проба да уведомят всички, с които са имали контакт.

Ако Тръмп е доста болен и не може да управлява страната, вицепрезидентът Майк Пенс ще го замести. Ако Пенс също е некадърен, ръководителят на Камарата на представителите Нанси Пелоси най-вероятно ще поеме ръководството на страната.

Пенс и Тръмп участваха на брифинг на щаба за битка с ковид към Белия дом в понеделник. Вицепрезидентът не участва на президентския спор.

Хикс не е единственият чиновник в Белия дом, който се е заразил с ковид. Кати Милър, представителят на вицепрезидента, която е омъжена за съветника на Тръмп, Стивън Милър, се възвърне от Covid-19. През май един от персоналните водачи на Тръмп също бе с позитивна проба.

Какво не знаем?

Дали Пенс е инфектиран. Анализаторът на Си Ен Ен по здравни въпроси Джонатан Рейнър разяснява, че Нанси Пелоси би трябвало да бъде изолирана, защото е допустимо Тръмп и Пенс да се разболеят тежко, което значи, че тя ще би трябвало да поеме ръководството. Не е ясно какви правила ще се приложат следователно. През май " Вашингтон пост " зададе въпроса и отговори, че съгласно разпоредбите от закон от 1947 година ръководителят на Камарата на представителите и краткотрайният президент на Сената на Съединени американски щати, в този случай Чък Грасли, са след президента и вицепрезидента на Съединени американски щати. Те са следвани от членове на кабинета, като първи е държавният секретар.

Не е ясно от кой момент Тръмп, Мелания и Хикс са с ковид и с кои чиновници в Белия дом са били в контакт. Според Световната здравна организация лишава пет или шест дни приблизително преди да се появят признаци, само че може да отнеме и 14 дни. Изглежда, че Хикс се е разболяла в сряда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР