Британският здравен министър Мат Хенкок приветства великолепното постижение на ваксините

...
Британският здравен министър Мат Хенкок приветства великолепното постижение на ваксините
Коментари Харесай

Британия хвали AstraZeneca и Pfizer - намаляват с над 80% хоспитализации на възрастни хора

Британският здравен министър Мат Хенкок приветства " превъзходното достижение на имунизациите " и разяснява " нови вълнуващи данни " на конференция за успеваемостта в действителната процедура на имунизацията против COVID-19 на AstraZeneca във Англия. Британия хвали AstraZeneca - понижава с над 80% хоспитализации на възрастни хора

По думите му новите доказателства демонстрират, че " една доза от Oxford-AstraZeneca или Pfizer работи против тежка зараза при хора над 70 години с повече от 80% понижаване на хоспитализациите ".

Тези нови данни са " съществено обнадеждаващи " и " демонстрират силата на науката ", държавното управление подсигурява, че програмата за ваксини получава цялото финансиране, от което се нуждае - в това число пари за създаване на идващото потомство ваксини, които ще работят против нови разновидности .

Ханкок похвали всички участващи в " най-голямата и най-бърза стратегия за имунизация в историята, превъзходното достижение " се свежда до " прозорливост и упорита работа " , с помощта на регулатора MHRA, който съгласно него е по едно и също време корав и еластичен, държавните служби, частния бранш, учените, армията и NHS.

Ханкок похвали и английските жители, 94% от тези, на които е препоръчано са приели имунизация , само че " следва дълъг път и би трябвало да се придържаме към него. " Броят на смъртните случаи е намалял доста по-бързо, при хората на 80 години цифрите също падат по-бързо.



Повече от 20 милиона души са получили първата си доза ваксина против Covid във Англия. Това е повече от една трета от пълнолетното население .
 В Германия зоват имунизацията на AstraZeneca да се ползва и при тези над 65 година
В Германия зоват имунизацията на AstraZeneca да се ползва и при тези над 65 година

В страната е предложено имунизацията да се ползва на възраст от 18 до 64 година

Професор Джонатан Ван-Там, заместник-главен медицински началник , разяснява, че организациите за публично опазване на здравето в този момент уверени в данните, че и имунизациите Oxford-AstraZeneca и Pfizer са 60% ефикасни против болесттите след първата доза - данните се отнасят за лица над 70 години .

Той добави, че съгласно данните от тези, които към момента се заразяват и двете ваксини понижават с 80% вероятността да бъдат откарани в болница .

" Това ни демонстрира по какъв начин - в случай че сме търпеливи... програмата за ваксини ще ни води в един доста друг свят през идващите няколко месеца ", споделя той.

Професор Ван-Там чака имунизирането да понижи равнищата на болесттите в цялата страна , с цел да понижи вероятността от зараза измежду по-възрастните и по-уязвимите.

" Съотношението на леките към тежките случаи би трябвало да се усили в интерес на леките случаи с течение на времето. Проблемът към момента не е решен, само че ние определихме по какъв начин да го отстраним. "

Здравният секретар Мат Ханкок добави, че и двете ваксини са " извънредно ефикасни " след една доза .

" Надявам, че по целия свят хората учат данните и схващат , че приемането на д ози от Pfizer или AstraZeneca е вярното нещо - и това може да ви избави живота ".
 Британия разисква имунизационните паспорти с Европейски Съюз
Британия разисква имунизационните паспорти с Европейски Съюз

Председателства Г7 и може да съгласува интернационална система за пътешестване, работа или туризъм
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР