Британският войник, който е работил в Украйна като инструктор, Киран

...
Британският войник, който е работил в Украйна като инструктор, Киран
Коментари Харесай

Британски военен инструктор: Украинските бойци са мързеливи и крадливи пияндурници

Британският боец, който е работил в Украйна като инструктор, Киран Ашли Уолш описа за своята „ проклета ” командировка в Донбас и за мързеливите украински военни, които не желаят да работят. Това той написа в своя профил във Facebook. „ Ще ви описа за Украйна и за този прокълнат от Бога Донбас. Бил съм в Афганистан и Ирак и ще ви кажа, че там (в Донбас) нещата са доста по-зле. Украинските бойци са мързеливи копелета, по зле са от афганистанската войска или иракската полиция. Нямам поради, че в случай че ги научиш, те ще станат естествени бойци. Повечето от тях са пияндурници, безусловно не вдяват нищо и са отвън контрол”, споделя английският боен.



По думите му, украинските военни работят единствено тогава, когато някой ги управлява. Британецът отбелязва още, че когато се оставят без контрол снаряжение, муниции, оръжие, храна или даже бензин, храна и акумулатори, украинските бойци незабавно ще ги откраднат.

„ Мислех, че няма накъде по-зле, само че по-късно попаднах в Зайцеов. Малко селце, което тези дебили не могат да завладяват към този момент две години поред. Тези пияни артилеристи стрелят с тежкото въоръжение където им попадне. Те уцелват всичко, с изключение на позициите на противника”, споделя още Уолш.

Трябва да се означи, че английският инструктор е съумял да забележи, че жителите на Донбас ненавиждат пристигналите на земята им съграждани, които ги убиват и грабят.

„ Местните ненавиждат украинските военни, назовават ги украински нацисти. Украинците се отнасят с локалните по-зле, в сравнение с афганистанските полеви командири”, акцентира британецът.

До сериозните интервенции бойците на ВСУ инструкторите са се старали да не позволяват, преди всичко, поради личната си сигурност. „ По-безопасно е да работиш самичък, в сравнение с с украинците. Така най-малко личните миномети няма да те обстрелят. Това в действителност е най-лошото място, в което аз в миналото съм попадал, а и изобщо не желая да се връщат”, завършва описа си Уолш.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР