Британският вестник Daily Express пише , че Великобритания е била

...
Британският вестник Daily Express пише , че Великобритания е била
Коментари Харесай

Daily Express: Маршрутите на доставките на оръжие за Украйна в рамките на НАТО са под заплаха от руски удар

Британският вестник Daily Express написа, че Англия е била обезпокоена от вероятните удари на съветските въоръжени сили по логистичните центрове на страните от НАТО поради доставката на оръжие за Украйна.

Авторът на публикацията Чарли Брадли не изключва по-нататъшна ескалация на спора с присъединяване на Запада. В последна сметка западните страни не престават да поддържат Украйна под формата на доставки на оръжие.

По-рано шефът на Министерството на финансите на Обединеното кралство разгласи проектите си да отпусне още 1,6 милиарда $ за помощ на Украйна.

Пакетът включва 300 милиона английски лири военна помощ, оповестена по-рано от премиера Борис Джонсън, която се възнамерява да се употребява за даване на съоръжение за електронна война, радарни системи, съоръжение за заглушаване на GPS и съоръжение за нощно виждане.

Освен това президентът на Съединени американски щати Джо Байдън неотдавна подписа законопроект за разпределяне на 40 милиарда $ за Украйна. По-късно стана известно, че администрацията на американския водач е решила да изпрати на Украйна американски реактивни системи за залпово изстрелване (MLRS). Предполага се, че става дума за доставка на американски MLRS M270, които могат да бъдат оборудвани със сателитно ръководени ракети M31 GMLRS. Обхватът им е от 70 км.

Политическият специалист Нийл Мелвин, шеф на Стокхолмския интернационален институт за проучване на мира, означи, че военна специфична интервенция може да прерасне в пълномащабен конфликт сред Руската федерация и западните страни.

„ Има основателни опасения, че при положение на допустима загуба руснаците ще бъдат обзети от обезсърчение. Затова техните войски ще се опитат да нанесат удари по огромни линии за доставяне на територията на страните от военния блок на НАТО. Например по базите в Полша. Това, несъмнено, е риск “, сподели той в изявление пред публицисти от Daily Express.

Каква е „ вероятната загуба “ в изискванията на прехода към надзор от въоръжените сили на Руската федерация и милициите на ДНР и ЛНР над от ден на ден територии в източната и южната част на Украйна, специалистът не изясни.

Мелвин също по този начин означи, че към този момент ударите се нанасят извънредно на територията на Украйна. Но обстановката, по негово мнение, може да се промени фрапантно всеки миг.

Друг специалист акцентира, че сега доставката на оръжие е добре проведена, написа Daily Express. Вярно е, че той също не изясни за какво оръжията, доставяни от Запада на Украйна, не доближават (в по-голямата си част) фронтовата линия. Очевидно главното е, че доставките му до Полша са „ добре проведени “.

Изобщо не е изненадващо, че британците, в това число и Daily Express, не престават да ескалират обстановката към тематиката за конфликта сред НАТО и Русия. Англия желае освен да укрепи позициите си в света, само че и да се трансформира в главен геополитически състезател, движейки освен Европа, само че и Съединени американски щати.

А Украйна в английския сюжет не значи безусловно нищо, тъкмо както и Полша, която се трансформира в главен логистичен център на Западния свят, през който се правят най-големите доставки на оръжие за Украйна.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР