Британският външен министър Джереми Хънт, който се включи в надпреварата

...
Британският външен министър Джереми Хънт, който се включи в надпреварата
Коментари Харесай

Джереми Хънт: Брекзит без сделка ще бъде политическо самоубийство за консерваторите

Британският външен министър Джереми Хънт, който се включи в конкуренцията за идващ водач на ръководещите консерватори, счита, че партията ще извърши " политическо самоубийство ", в случай че реши да се стреми към Брекзит без договорка, съобщи ДПА.

В авторски материал в лондонския в. " Телеграф " късно нощес Хънт предизвести против произвеждането на предварителни избори преди новия краен период за овакантяване на Европейския съюз в края на октомври. " Ако се заловим с общи избори преди да сме осъществили Брекзит, ще бъдем унищожени ", посочи той.

" Нападани от Партията на Брекзита отдясно и от либералдемократите отляво, ще бъдем изправени пред изгубване ", написа Хънт. И двете партии, които съставляват последователи на напускането и на оставането в Европейски Съюз се показаха добре на неотдавнашните избори за Европейски парламент.

Хънт е измежду водещите претенденти за правоприемник на Тереза Мей отпред на тяхната раздробена партия. Мей подаде оставка предходната седмица откакто не съумя да прокара договорката си за Брекзит в Народното събрание след неколкомесечни договаряния с Брюксел, напомня Българска телеграфна агенция.

Бившият външен министър Борис Джонсън, който сподели, че е подготвен да напусне Европейски Съюз без съглашение, сега е любимец за идващ министър-председател.

Хънт сподели през днешния ден за радио Би Би Си, че предоговорянето на договорката на Мей с Европейски Съюз е " единственото решение " за излаз от задънената улица.

Според Хънт е необходим и нов преговорен екип, съобщи Ройтерс. Той посочи, че в екипа би трябвало да има освен представители на държавното управление, а и на северноирландската Демократична юнионистка партия и на Европейската изследователска група на консервативни депутати, които са за корав Брекзит.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР