Британският външен министър Дейвид Камерън се срещна с кандидата за

...
Британският външен министър Дейвид Камерън се срещна с кандидата за
Коментари Харесай

Камерън се опита да убеди Тръмп за помощта за Украйна, но едва ли е успял

Британският външен министър Дейвид Камерън се срещна с претендента за президент и някогашен президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп . Камерън се надява да убеди Тръмп и републиканците в Конгреса да деблокират военната помощ за Украйна, само че, съдейки по официалното съобщение от акцията на Тръмп, английският някогашен министър председател не е постигнал триумф на срещата с някогашния президент, разяснява Би Би Си.

Министерството на външните работи удостовери срещата във Флорида в понеделник и сподели единствено, че е била ползотворна.

Кампанията на Доналд Тръмп разгласи, че Тръмп и Камерън са разискали " нуждата страните от НАТО да отговорят на настояванията за разноски за защита ", както и " идните избори в Съединените щати и Англия, политически въпроси към Брекзит [...] и способи за прекъсване кръвопролитието в Украйна ".

Доналд Тръмп, по време на първия си президентски мандат от 2016-2020 година, съобщи, че европейските страни от НАТО сякаш са длъжници на Съединените щати за изразходването на доста по-голям дял от Брутният вътрешен продукт за военни потребности и че европейците би трябвало да изпълнят стандартите на НАТО за военни разноски от 2% от Брутният вътрешен продукт. - и продължи да припомня за това по време на актуалната предизборна акция.

Що се отнася до " прекратяването на кръвопролитията в Украйна ", Тръмп съобщи, без да изясни по какъв начин, че в случай че беше президент, щеше да спре войната за 24 часа .
 WP: Планът на Тръмп за завършек на войната – дава Крим и Донбас на Путин
WP: Планът на Тръмп за завършек на войната – дава Крим и Донбас на Путин

Хвалбите на любимеца на републиканците за президент в действителност крият отвод от територии за Киев и съгласно специалисти, това е доста неприятна договорка

Камерън е на посещаване във Вашингтон във вторник.

Поддръжниците на Тръмп в Конгреса досега блокират пакет от военна помощ от 60 милиарда $ за Украйна, изисквайки през тази изборна година президентът демократ Джо Байдън първо да овладее имиграцията през границата с Мексико.

Пакетът към момента.
 Зеленски предизвестява, че без помощ от Съединени американски щати, Украйна ще отстъпва на фронта
Зеленски предизвестява, че без помощ от Съединени американски щати, Украйна ще отстъпва на фронта

Недостигът на муниции остава непрекъснат проблем за армията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР