Британският външен министър Борис Джонсън заяви, че обявените в понеделник

...
Британският външен министър Борис Джонсън заяви, че обявените в понеделник
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Кавгата ни не е с руския народ, а с Кремъл

Британският външен министър Борис Джонсън съобщи, че оповестените в понеделник координирани експулсирания на съветски дипломати демонстрират разочарованието на интернационалната общественост от държанието на Москва, съобщи „ Ройтерс “.

В изявление за Би Би Си Джонсън разясни, че Англия и нейните съдружници нямат свада с съветския нардо и просвета, а единствено с администрацията на президента Владимир Путин.

„ За доста други държавни управления, това, което се случи в Солсбъри, кристализира личните им разочарования, личните им страхове от метода, по който се държи съветската страна “, разяснява Джонсън.

Вчера Съединени американски щати обявиха, че ще изгонят 60 съветски дипломати, до момента в който Канада и 20 европейски страни, измежду които Франция, Германия и Украйна, прибавиха още 50 души към общия брой на експулсираните дипломати, в символ на взаимност Към Англия, която упреква Москва за нападението против Сергей Скрипал и неговата щерка Юлия.

„ Причината, заради която се стигна дотук, беше, че те внезапно осъзнаха, че това може да се случи в личните им страни, в личните им градове. Те схванаха, че това е нов тип опасност и че Русия се държи по изключително необмислен и пренебрежителен метод към цивилизованите правила “, сподели още Джонсън.

Англия към този момент изгони 23 съветски дипломати в отговор на нападението, осъществено с нервно-паралитичния сътрудник „ Новичок “, който е създаден в някогашния Съветски съюз през 70-те и 80-те години на предишния век. Москва отхвърля каквото и да е било присъединяване в покушението и упреква Лондон в анти-руска акция.

Джонсън отхвърли изказванията, че ограниченията могат да доведат до нова Студена война с Москва.

„ Много е значимо да подчертаем, че нашата свада не е с съветския народ, с съветската просвета и цивилизация. Нашите проблеми са единствено и само с Кремъл и сегашната му администрация. Русия е велика, велика страна, само че няма потребност тя да реализира това по този метод. Това, което светът споделя на Русия в този момент е, че този метод на държание и тези безкрайни провокации ни омръзнаха. “, съобщи Джонсън.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР