Британският търговски министър Лиъм Фокс се срещна с израелския премиер

...
Британският търговски министър Лиъм Фокс се срещна с израелския премиер
Коментари Харесай

Новият най-любим търговски партньор на Великобритания след Брекзит

Британският търговски министър Лиъм Фокс се срещна с израелския министър председател Бенямин Нетаняху през вчерашния ден, защото страната му се приготвя да напусне Европейския съюз и да следва самостоятелна комерсиална политика, написа Daily mail.

Износът на Англия за Израел към този момент е повишен с 75% през първата половина на 2018 година в съпоставяне със същия интервал на предходната година, съгласно кабинета на Fox, цитиращ израелски публични данни.

Миналата година търговията сред двете страни доближи стойности от повече от 9 милиарда $, което е рекордно високо.

" И до момента в който напущаме Европейския съюз и Англия става самостоятелна страна (в системата на Световната комерсиална организация), желаеме още повече да подсилим нашата идея за свободна търговия ", сподели Фокс пред Нетаняху преди срещата им.

" В свят, в който се усилват сирените на протекционизма, две страни на свободната търговия като нашите би трябвало да бъдат образец за международната търговия, тъй като търговията популяризира благополучие ".

Нетаняху сподели: " Англия в действителност е нашият максимален търговски сътрудник в Европа - един от нашите най-важни търговски сътрудници в света - и ние цениме другарството ни ".

Англия е най-големият търговски сътрудник на Израел в Европа и третият по величина в света, сподели израелското министерство на стопанската система. Двустранната търговия надвишава 9 милиарда $ през 2017 година, повече от половината, от които - експорт за Англия, съгласно него.

Израел е забележителен пазар за импорт на английски коли, а продажбите на шотландско уиски в Израел са се нараснали с 300% от 2012 година насам, съгласно данни на Фокс.

Друг водещ английски експорт за Израел включва минерални артикули и машини и електрическо съоръжение, както и артикули от химическата индустрия, съгласно английското посолство.

Фокс дойде в Израел в понеделник и се срещна с палестинския министър председател Рами Хамдала в Рамала в окупирания Западен бряг във вторник.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР