Британският премиер Борис Джонсън работи по инициатива за създаване на

...
Британският премиер Борис Джонсън работи по инициатива за създаване на
Коментари Харесай

Джонсън работи по създаване на съюз срещу Европейския съюз

Британският министър председател Борис Джонсън работи по самодейност за основаване на нов политически, стопански и боен съюз, който ще бъде опция на Европейския съюз. Това оповестява Corriere della Sera, базирайки се на свои източници, осведомени с договарянията.

Събеседниците на италианското издание обявиха, че съгласно Джонсън алиансът би трябвало да включва страни, „ обединени от недоверието към Брюксел, както и от реакцията на Германия към военната експанзия на Русия, ревностни към националния си суверенитет, демократични в стопанската система и решени да покажат оптимално неотстъпчивост към военната опасност за Москва. Източници на Corriere della Sera настояват, че в допълнение към Обединеното кралство, Украйна, Полша, Естония, Латвия и Литва може да са част от новата организация; Турция може по-късно да се причисли към асоциацията.

Corriere della Sera твърди, че Джонсън за първи път показал тази концепция на 9 април в Киев, където отиде да договаря с Владимир Зеленски. Украинското управление от своя страна не бърза да одобри предлагането на Обединеното кралство - Киев чака резултата от срещата на върха на Европейски Съюз на 23 юни, където ще се разисква подадената по-рано молба на Украйна за участие в Европейски Съюз.

По-рано френският президент Еманюел Макрон излезе с самодейността за основаване на " европейска политическа общественост ". Той изрази подозрение, че Украйна може бързо да бъде призната в Европейски Съюз, без да се намаляват строгите стандарти на организацията, и предложи основаването на паралелна конструкция, която да притегли страни, които желаят да се причислят към Европейски Съюз или към този момент са го напуснали. „ Тази нова европейска организация ще разреши на демократичните европейски нации да намерят ново пространство за политическо съдействие, сигурност, съдействие в региона на енергетиката, превоза, вложенията, инфраструктурата, придвижването на хора “, сподели Макрон.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР