Британският премиер в оставка Борис Джонсън изненадващо се появи на

...
Британският премиер в оставка Борис Джонсън изненадващо се появи на
Коментари Харесай

Борис Джонсън пристигна в Киев в Деня на независимостта на Украйна

Британският министър председател в оставка Борис Джонсън изненадващо се появи на аудиенция в Киев на националния празник на Украйна - 24 август.

Джонсън беше посрещнат от президента Володимир Зеленски, който му връчи Орден на свободата. Името на Джонсън е добавено и на така наречен Алея на смелостта в Киев.

Близките връзки сред премиера на Англия и управляващите в Украйна се дължат на огромната поддръжка, която Лондон оказва на Киев още преди началото на съветската военна инвазия.

При идването си в Украйна Джонсън разгласи нов пакет от помощи за страната в размер на близо 64 млн. $, част от който ще бъде и пратка с микродронове.

Борис Джонсън се разгласи срещу опитите на Ердоган да посредничи за мирни договаряния, които целят закрепване на окупационната власт в превзетите източни територии на Украйна.

" Путин не предлага договаряния. Дори да имаше такова предложение, не виждам при какви условия украинците биха се съгласили на тях ", разяснява той.

Мандатът на Джонсън като министър-председател ще завърши след по-малко от две седмици, когато ще бъде определен наследникът му в директни избори измежду членовете на Консервативната партия.

Джонсън е единственият задграничен водач, който персонално посети Киев в Деня на независимостта, до момента в който Джо Байдън, Олаф Шолц, Еманюел Макрон и други разгласиха специфични видеозаписи с поздравления към украинската нация и поръчки за дълготрайна поддръжка за Киев против съветската военна експанзия.

От началото на войната до момента английският министър председател е посещавал три пъти украинската столица.

Румен Радев е изпратил писмо до Зеленски, в което " пожелава скорошно възвръщане на мира в страната " и показва солидарността на българския народ с Украйна.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР