Британският премиер Тереза Мей взема Брекзит под свой контрол, като

...
Британският премиер Тереза Мей взема Брекзит под свой контрол, като
Коментари Харесай

The Times: Тереза Мей взема Брекзит под свой контрол

Британският министър председател Тереза Мей взема Брекзит под собствен надзор, като намалява министерството, отговарящо за Брекзит в отдел, директно зависещ на нея и по този начин официално поема договарянията с Европейския съюз за Брекзит, написа английският вестник The Times.

Евроскептиците я упрекват, че тази смяна лишава пълномощията на Доминик Рааб, новият министър, отговарящ за Брекзит. Отделът, който ще мине под нейно послушание се състои от към 50 души, като основния консултант на премиера за Брекзит Оливър Робинс ще дава отговор за настоящото му управление. Доминик Рааб ще стане формален заместител на Мей в договарянията, ще участва на всички срещи и ще организира диалози от нейно име в Брюксел.

Дейвид Дейвис не е имал такава формализирана роля, макар че Министерството му се е занимавало с договарянията и той постоянно е бил изключван от основни полемики по отношение на тактиката. Бившият министър за Брекзит напусна, като беше в доста неприятни връзки с Оливър Робинс, който упрекна, че е подкопал позицията му, като го е изключил от стратегическите срещи.

Реорганизацията стана в деня, преди Народното събрание да се отдръпна в лятната почивка и когато държавното управление разгласява проекти за въвеждане на евентуално съглашение за отдръпване от Европейски Съюз в английското законодателство, както и проект за подписване на съглашение със Съюза.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР