Британският премиер Тереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза

...
Британският премиер Тереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза
Коментари Харесай

Тереза Мей посети мястото, където беше отровен Сергей Скрипал

Британският министър председател Тереза Мей Тереза Мей - английски политик Тереза Мей (по татко Брейзър) е родена на... към профила посети през днешния ден град Солсбъри, където беше осъществена химическа офанзива против някогашен съветски двоен сътрудник, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Бившият полковник от съветското военно разузнаване Сергей Скрипал, на 66 години, и неговата щерка Юлия, на 33 години, са в болница с заплаха за живота, откакто бяха открити в безсъзнание на скамейка пред търговски център на 4 март. Те са били в контакт с нервнопаралитично вещество руско произвеждане, известно с името "Новичок ". Мей, която упреква Русия за офанзивата и през вчерашния ден разгласи, че ще експулсира 23 съветски дипломати, посети няколко места в Солсбъри, в това число това, където двамата бяха открити. Москва отхвърля да е забъркана и назовава "безумни " обвиняванията на министър-председателката.

"Държим Русия виновна за този нахален и презрян акт, осъществен на улиците на този незабравим град, където хората идват и си прекарват добре ", сподели тя пред публицисти. Мей добави, че задачата на визитата й е да благодари на хората от службите за незабавна помощ и за реагиране при изключителни обстановки и да увери обществото, че е в сигурност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР