Британският премиер Тереза Мей свика среща на извънредния правителствен комитет

...
Британският премиер Тереза Мей свика среща на извънредния правителствен комитет
Коментари Харесай

Тереза Мей свика извънредно заседание след експлозията в лондонското метро

Британският министър председател Тереза Мей свика среща на изключителния държавен комитет COBRA по отношение на терористичната офанзива в лондонското метро, заяви „ Скай нюз”. Заседанието ще се състои в 13:00 ч. локално време.
По-рано министър-председателят изрази състрадание към потърпевшите при случая, съобщи БГНЕС.
" Моите мисли са с тези, които са ранени в станция „ Парсънс грийн”, и службите за незабавна помощ, които самоуверено реагират на тази терористична офанзива ", написа тя в Twitter.
Припомняме, че гърмеж избухна в лондонската метростанция „ Парсънс грийн”. Вестник „ Метро” заяви за хора с изгаряния по лицето. Станцията е затворена, регионът е отцепен. Полицейски и медицински екипи са на мястото.
Граждани разгласиха фотоси от случая в обществените мрежи, като на някои от тях се вижда бяла кофа, тлееща във влака, а кореспондентът на Би Би Си Риз Латийф описа за суматоха, писъци и бягащи хора.
Лондонската пожарникарска работа заяви, че сигнал за детонацията е получен в 08:21 ч. локално време.
От март до този миг Англия бе обхваната от вълна от терористични офанзиви, при които са починали десетки души. Нивото на терористичната опасност в този момент е несъмнено като " съществено ".
Всички български жители, които желаят да получат настояща информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го създадат на дежурните телефони на посолството в Лондон: + 442075813144 и + 442075849400.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР