Британският премиер Тереза Мей ще обсъди днес развитието на ситуацията

...
Британският премиер Тереза Мей ще обсъди днес развитието на ситуацията
Коментари Харесай

Мей и Тръмп ще обсъдят Северн Корея по телефона

Британският министър председател Тереза Мей ще разиска през днешния ден развиването на обстановката на Корейския полуостров в телефонен диалог с американския президент Доналд Тръмп. Това оповестиха от „ Даунинг стрийт”, уточнявайки, че позвъняването ще се състои по-късно довечера.
От кабинета на английския министър-председател припомнят, че " мирните дипломатически средства са най-хубави, когато се преглеждат въпроси, свързани със Северна Корея ".
Припомняме, че в неделя Северна Корея разгласи, че е направила сполучлив опит с атомна бомба, която може да бъде употребена като бойна глава за междуконтинентална балистична ракета. Това провокира остра реакция на международната общественост. Англия, Съединени американски щати, Франция, Южна Корея и Япония неотложно желаеха привикване на изключително заседание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
Междувременно Съединени американски щати, Китай и Южна Корея заплашиха и с боен отговор при последваща провокация от режима на Ким Чен Ун.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР