Британският премиер Тереза Мей ще изложи последните си виждания за

...
Британският премиер Тереза Мей ще изложи последните си виждания за
Коментари Харесай

Тереза Мей зове за единство министрите си, за да има сделка по Брекзит

Британският министър председател Тереза Мей ще изложи последните си визии за бъдещето на връзките сред Обединеното кралство и Европейски Съюз на вечеря през днешния ден с европейските водачи в Брюксел. В навечерието на срещата на върха на Европейски Съюз Тереза Мей насочи трагичен апел за единение към нейните министри в името на реализиране на договорка по Брекзит.

Тереза Мей акцентира, че е уверена, че пробив в договарянията за Брекзит може да бъде реализиран, в случай че кабинетът резервира "твърда обединена позиция ". Премиерът направи изказването след маратонско съвещание на кабинета преди започващата през днешния ден среща на върха на Европейски Съюз.

Основна тематика на полемиката е била гаранцията за отбягване на твърда ирландска граница. Тереза Мей още веднъж е пробвала да убеди министрите, че е недопустимо Северна Ирландия да остане в митническия съюз в случай, че Обединеното кралство го напуща, с цел да се избегне твърда граница и че по този начин предвижданият „ защитен механизъм “ няма да бъде с безграничен период, в случай че договарянията се провалят.

Всичко това става на фона на спекулации, че няколко министри, които са за корав Брекзит, са подготвени да подадат оставки. Сред тях е министърът за интернационално развиване Пени Мордант, която бързо се трансформира в един от любимците за предстоящ водач на Консервативната партия.

Снощи някои министри бяха деликатни в изказванията си, изтъквайки, че поддържат премиера, само че не и предложенията ѝ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР