Британският премиер Тереза Мей се очаква да отложи насрочения за

...
Британският премиер Тереза Мей се очаква да отложи насрочения за
Коментари Харесай

Британски медии: Тереза Мей ще отложи гласуването за Брекзит

Британският министър председател Тереза Мей се чака да отсрочи планувания за вторник основен избор в Народното събрание за договорката за Брекзит и да замине при започване на идната седмица за Брюксел за нови договаряния. Това заяви Ройтерс, като се базира на в. „ Сънди таймс “.

 © Българска телеграфна агенция / АРХИВ
Вестникът цитира " министри и помощници ", съгласно които Мей ще разгласи през днешния ден, че отсрочва гласуването. Мнозина предсказват, че тя ще загуби вота и министрите се тормозят, че провалянето може да докара до рухване на държавното управление.

Мей ще замине за Брюксел идната седмица, с цел да насочи финален апел към Европейския съюз за по-добри условия в договорката за излизането на Обединеното кралство, с цел да може да завоюва поддръжката на депутатите.
 Тереза Мей направи отстъпка на депутатите по съглашението за Брекзит Тереза Мей направи отстъпка на депутатите по съглашението за Брекзит
Британският министър председател Тереза Мей съобщи през днешния ден, че депутатите може да имат последната дума дали да се задейства клаузата, която ще подсигурява, че след Брекз...

Тереза Мей предизвести, че в случай че договорката за Брекзит не бъде подкрепена от Народното събрание, Англия ще навлезе в " неразучени води ".

В изявление за изданието " Мейл он Съндей " английският министър председател отхвърли спекулациите, че гласуването, планувано за вторник, ще бъде отсрочено. Вот ще има, само че значим е резултатът. Ако параметрите на развода сред Лондон и Брюксел не получат зелена светлина, вероятността от предварителни избори е доста огромна, и опцията " без договорка " - действителна, счита Мей.

Въпреки че документът за напускането на Англия на Евросъюза беше утвърден в Брюксел, той би трябвало да получи поддръжка и в локалния парламент. Междувременно претендентът на Партията на европейските социалисти за ръководител на Еврокомисията - Франс Тимерманс съобщи, че Англия е " повече от добре пристигнала " да остане в Европейски Съюз.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР