Британският премиер Тереза Мей очаква с нетърпение предстоящото държавно посещение

...
Британският премиер Тереза Мей очаква с нетърпение предстоящото държавно посещение
Коментари Харесай

Тереза Мей: Визатата на Тръмп в Лондон ще подобри отношенията между двете страни

Британският министър председател Тереза Мей чака с неспокойствие идното държавно посещаване на американския президент, като се надява, че то ще способства за укрепването на връзките сред двете страни, оповестиха от кабинета на Мей.

Министър-председателят съобщи, че визитата на американския държавен глава ще бъде опция за по-нататъшно подсилване на тясното партньорство сред Обединеното кралство и Съединени американски щати.

Доналд Тръмп към този момент направи няколко коментара, още преди идването си във Англия. Той сподели, че идващият министър-председател на страната би трябвало да " се откаже " от опитите си да подписа контракт за Брекзит с Европейски Съюз, в случай че Брюксел не успее да отговори на настояванията от Обединеното кралство. Тръмп прикани Лондон да " съди " Европейски Съюз, с цел да даде на Англия по-големи " муниции " в договарянията за Брекзит.

Тридневното посещаване на американския държавен глава стартира в понеделник. По време на визитата той ще би трябвало да се срещне с кралица Елизабет II и да беседва с Тереза Мей.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР