Британският премиер Тереза Мей настоява, че има правилната стратегия да

...
Британският премиер Тереза Мей настоява, че има правилната стратегия да
Коментари Харесай

Тереза Мей обеща да замрази студентските такси в опит да си върне младите хора

Британският министър председател Тереза Мей упорства, че има вярната тактика да изведе Англия от Европейския съюз и министрите ѝ са обединени към тази идея. Тя се пробва да отбрани позицията си по време на конгреса на Консервативната партия, който стартира през днешния ден.

Въпреки вътрешния напън да напусне след неуспеха на парламентарните избори през юни, Мей е безапелационна, че ще остане на поста си. Тя желае да употребява конгреса на торите в Манчестър, с цел да сложи ново начало и да разгласи обществени политики към студентите и уязвимите жители, написа организация " Ройтерс ".

В изявление на Андрю Мар за Би Би Си, тя отхвърли слуховете за ерес в кабинета. " Нека бъда доста ясна: аз свиках изборите, аз водих акцията, поемам отговорността си и скърбя, че някои доста положителни членове на Народното събрание изгубиха местата си ", сподели Мей " Това, което имам, е кабинет, единен в тази задача и изравен зад метода, който обявихме във Флоренция ", съобщи тя, напомняйки за речта си към Европейски Съюз, изнесена в италианския град преди дни.

Борис Джонсън

Това се случи ден, откакто външният министър Борис Джонсън очерта свои персонални " червени линии " в договарянията за Брекзит - чте преходния интервал би трябвало да е дълъг най-много 2 години; Лондон не трябва да приема нови решения на Европейския съд или на Европейски Съюз през това време; да не заплаща за достъп до единния пазар; да не копира европейски регулации, с цел да получи достъп до общия пазар.

От месеци в английските медии има спекулации, че Джонсън, който бе един от главните пропагандатори за Брекзит, се пробва да измести Мей от лидерското място. Той е част от политиците, настояващи за " корав " Брекзит, до момента в който финансовият министър Филип Хамънд приканва за опазване на допустимо най-близки връзки с Европейски Съюз.

Социални политики

Разширяване на програмата " Помощ за покупка ", която спомага на британците да се снабдят със личен дом, и заледяване на университетските такси – с тези две обещания Мей се надява да си върне поддръжката на младите британци, огромна част от които застанаха зад водача на лейбъристите Джеръми Корбин.

Таксите за студенти ще бъдат замразени на настоящето им равнище от 9250 лири, а равнището на прихода, след което някогашните студенти би трябвало да стартират да изплащат заемите си, ще бъде нараснало от 21 000 лири годишно на 25 000. Мей призна, че реагира по този начин на възхода на лейбъристите и даде обещание повсеместен разбор на финансирането на университетите.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (71)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР