Британският премиер Тереза Мей е казала тази вечер на останалите

...
Британският премиер Тереза Мей е казала тази вечер на останалите
Коментари Харесай

Тереза Мей била готова да приеме по-дълга отсрочка на брекзит, ако тя може да бъде съкратена

Британският министър председател Тереза Мей е споделила довечера на останалите водачи от Европейски Съюз, че е подготвена да одобри по-дълга пролонгация на брекзит, в случай че тя може да бъде съкратена (при подготвеност на Англия да напусне Съюза), оповестиха през днешния ден представители на Евросъюза, представени от Ройтерс.

Тя е говорила с останалите 27 водачи на страните членки малко повече от час, преди да напусне залата и да ги остави да вземат решение с какъв брой да се отсрочи този път брекзит и дали то ще бъде съпроводено от условия.

Според представителите този път Мей се е показала по-убедително, само че в изявлението й отново липсвала задоволително конкретика. " Лидерите имат доста въпроси ", споделиха източниците на Ройтерс.

В плана за финален документ на срещата, забелязан от Ройтерс и който към момента може да бъде изменен, се споделя, че при положение на нова пролонгация " 27-те и Еврокомисията… ще продължат да се срещат настрана (без Великобритания) на всички нива и да разискват въпроси, отнасящи се до обстановката след изтеглянето на Обединеното кралство ".

Като изискване за отлагането на брекзит водачите на Европейски Съюз щели да изискат от Лондон да се ангажира, че няма да прави пречки в работата на Европейски Съюз и " в частност при присъединяване в процеса на взимане на решения ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР