Британският премиер Риши Сунак се срещна в Лондон с полския

...
Британският премиер Риши Сунак се срещна в Лондон с полския
Коментари Харесай

Сунак посрещна Дуда в Лондон, Стармър е в Киев

Британският министър председател Риши Сунак се срещна в Лондон с полския министър председател Анджей Дуда на фона на апелите да се обезпечат изтребители на Украйна, съобщи БНР. 

Англия и Полша дадоха обещание да снабдят Украйна с танкове, само че има надалеч по-голямо съмнение да се откликне на апела на украинския президент Володимир Зеленски за изтребители.

По-рано Риши Сунак съобщи, че всички варианти за помощ остават на масата, в това число и бойните самолети. Срещата на английския министър председател с Анджей Дуда идва, откакто неговото държавно управление разгласи удължение на потреблението в Полша на Sky Sabre – ракетна система, ситуирана за първи път в страната предходната година, с цел да може Полша да отбрани въздушното си пространство от възможна експанзия от страна на Русия.

Малко откакто приветства Дуда на Даунинг стрийт, Сунак съобщи, че " няма нищо, в което двете страни да са по-единни, от твърдата поддръжка за Украйна ". 

Дуда от своя страна благодари за ясната поддръжка на Англия за Украйна, както и за поддръжката за сигурността на Полша. Двамата водачи са обсъждали какво е най-добре да се направи, с цел да може Украйна да завоюва спора.

Междувременно бе обявено, че водачът на английската Лейбъристка партия Киър Стармър е дошъл на посещаване в Киев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР