Британският премиер Риши Сунак отпразнува избирането на Великобритания и Република

...
Британският премиер Риши Сунак отпразнува избирането на Великобритания и Република
Коментари Харесай

Във Великобритания черпят позитив от избирането за домакин на UEFA EURO 2028

Британският министър председател Риши Сунак отпразнува избирането на Англия и Република Ирландия за домакини на Евро 2028 по футбол с посещаване на лагера на националния тим на Англия.

„ Израснах с това, че Евро 1996 остави едни от най-хубавите мемоари в детството ми “, разяснява 43-годишният Сунак в изказване.

„ Имаме късмет да създадем това още веднъж за още повече хора, както направихме през предходната година с женския народен тим “, добави Риши Сунак, визирайки триумфа на държавния отбор на Англия по футбол за дами на Европейското състезание през 2022-а и триумфа на стадион „ Уембли “.

„ Ние организираме шампионати по-добре от всички останали. Това ще бъде голям подтик за стопанската система. Ще посрещнем милиони хора в страната, а това ще въодушеви едно цяло ново потомство “, сподели още английският министър председател.

Вратарят на Евертън и националния тим на Англия Джордан Пикфорд добави, че се гордее извънредно доста. Евертън ще бъде алегоричен хазаин на някои от мачовете, които ще се играят на новия стадион на клуба в Ливърпул.

„ Ще бъде брилянтно за почитателите, че нашият стадион ще бъде измежду домакините на Евро 2028. Футболът значи доста за нашия град и е особено да приемем толкоз огромни интернационалните мачове тук. Нямам подозрение, че почитателите ще трансфорат шампионата в паметен “, съобщи Пикфорд./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР