Британският премиер Риши Сунак и съпругата му Акшата са губили

...
Британският премиер Риши Сунак и съпругата му Акшата са губили
Коментари Харесай

Руши Сунак и жена му губели по 500 хил. паунда на ден

Британският министър председател Риши Сунак и брачната половинка му Акшата са губили приблизително по 500 000 паунда дневно през миналата година. Това излиза наяве от най-новия лист на богаташите на Острова на “Сънди Таймс ”.

Класацията демонстрира, че делът, който милиардерската наследница Акшата Мурти държи в IT компанията на татко си, Infosys, в този момент коства 481,2 млн. паунда. Това е с 208,8 млн. по-малко от цената му преди година.

Въпреки срутва в акциите на индийския софтуерен колос, основан от бащата на Мурти, делът на двойката продължава да бъде най-ценният ѝ актив. През 2023 година семейство Сунак има общо 529 милиона паунда - спад от 730 милиона паунда от миналата 2022 година

Двойката в този момент е класирана на 275-о място в листата, изпадайки от 222-о.

Финансите на Мурти се оказаха огромен проблем още до момента в който Сунак се бореше за премиерския пост предходната година. Докато водеше акцията си, стана ясно, че Акшата Мурти няма статут на непрекъснато пребиваваща на територията на Англия, което ѝ даваше право да не заплаща налози върху доходи, добити отвън Обединеното кралство. Тогава тя се съгласи да стане английски поданик. Според в. “Гардиън ” това лято Мурти ще получи съвсем 6,7 милиона паунда дял от компанията на татко си.

Състоянието на Сунак и Мурти обаче бледнее спрямо първите позиции в листата на богатите на Острова. Гопичанд Хиндуя и фамилията му - притежатели на транснационалния конгломерат, който има наличие в 11 бранша - оглавяват класацията с 35 милиарда

Подкрепящият Брекзит началник на Ineos Джим Ратклиф е на второ място със положение от 29,68 милиарда паунда.

Други известни персони в горните редици на листата включват притежателя на “Дейли Телеграф ” Фредерик Баркли, който заема 27-ото място със своите от 6,418 млрд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР