Британският премиер Борис Джонсън заяви пред лидерите на северноирландските политически

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви пред лидерите на северноирландските политически
Коментари Харесай

Борис Джонсън води трудни разговори в Белфаст

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи пред водачите на северноирландските политически партии при днешната си аудиенция в Белфаст, че ще отстоява уговорката на държавното управление да бъде непокътнато ирландското спокойно съглашение, както и да се избегне връщането на " твърдата " граница сред Северна Ирландия и Република Ирландия, без значение от това какъв вид на Брекзит ще бъде осъществен, сподели негова говорителка, представена от Ройтерс.

" При полемиките за Брекзит министър председателят ясно уточни, че Обединеното кралство ще напусне Европейски Съюз на 31 октомври каквото и да се случи, и повтори желанието си това да стане посредством съглашение ", сподели говорителката.

" Той сподели, че при всички вероятни сюжети държавното управление твърдо ще отстоява (мирното съглашение от Белфаст от 1998 г.) и че при никакви условия няма да се стига до физически инспекции или инфраструктура по границата ", означи тя.

Джонсън стартира още нощес в Белфаст диалозите с управлението на пробританската Демократична юнионистка партия, която със своите 10 депутати в Камарата на общините крепи консервативното държавно управление на Джонсън, което няма парламентарно болшинство.

След срещата лидерката на партията Арлийн Фостър повтори настояването на премиера така наречен защитен механизъм по границата на острова, умислен като гаранция против въвеждането на граничен надзор, да бъде отписан като алтернатива.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР