Британският премиер Борис Джонсън заяви, че Украйна плаща цената за

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви, че Украйна плаща цената за
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Украйна плаща цената за провала на Запада да разбере заплахата Путин

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че Украйна заплаща цената за неуспеха на Запада да разбере опасността, която съставлява Владимир Путин. Според Джонсън обаче Путин към този момент се е провалил, тъй като е подценил Украйна.

В изявление за Би Би Си Борис Джонсън още веднъж подлага на критика Владимир Путин за експанзията му в Украйна. Според премиера, Путин би трябвало да се изтегли, да върне танковете и цялата бронирана техника назад и да се откри решение, което дава отговор на волята на украинския народ:

" Мисля, че истината е, че по един значим аспект Путин към този момент се провали. Той не разбра с какво ще се сблъска, не схваща силата на съпротивата на украинците. Това, което прави, съгласно мен, е осъществяване на съществени военни закононарушения. Прави нещо, което не сме виждали на нашия европейски континент 80 години ".

Джонсън обаче упрекна и европейските страни, които одобриха Путин като част от европейската общественост, откакто анексира Крим през 2014 година. Тогава Западът изцяло се е провалил, като е показал недоумение към опасността, която съставлява съветският президент, разяснява Джонсън. " Сега Украйна заплаща цената за това ", добави английският министър председател.

Междувременно през вчерашния ден Борис Джонсън посети Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства в опит да потърси по-широка коалиция против Путин и увеличение на доставките на нефт от двете водещи сили в ОПЕК във връзка на настъпващата енергийна рецесия вследствие на войната в Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР