Британският премиер Борис Джонсън свика извънредно заседание на своя кабинет

...
Британският премиер Борис Джонсън свика извънредно заседание на своя кабинет
Коментари Харесай

Борис Джонсън вече плаши с предсрочни избори

Британският министър председател Борис Джонсън свика изключително съвещание на своя кабинет в понеделник и може да изиска от депутатите да гласоподават за осъществяване на предварителни избори, в случай че болшинството от тях гласоподават против метода на неговото държавно управление за Брекзит,  заяви Би Би Си, цитирайки свои източници. " Реалната опция в този момент е, че Джонсън може да изиска от депутатите да гласоподават тази седмица за провеждането на предварителни общи избори. Това обаче ще се случи, в случай че бунтовниците  в неговата партия одобряват закон за попречване на Брекзит без договорка, а не, несъмнено, в случай че изгубят освен това гласоподаване! ", акцентира Би Би Си.

Според Гардиън "  премиерът ще предприеме сходен ход, откакто редица депутати от неговата Консервативна партия обявиха, че ще поддържат през днешния ден приемането на ново законодателство, което има за цел да се забрани Брекзит без договорка на 31 октомври. Смята се, че към 25 " бунтовници " измежду торите са подготвени да поддържат сходен законопроект, което значи, че държавното управление ще претърпи проваляне в английския парламент.

Междувременно и водачът на лейбъристите Джеръми Корбин съобщи, че желае общи избори, и даже загатна, че може да поддържа осъществяване на втори Брекзит референдум. " Трябва да се обединим, с цел да спрем Брекзит без договорка -  тази седмица може да бъде последната ни опция “, уточни Корбин в тирада в Салфорд, Северна Англия. " В този случай се нуждаем и от предварителни общи избори ", означи той. " Вотът на съмнение на държавното управление на Борси Джонсън лежи съществено на масата ", уточни Корбин. Първият министър на Шотландия Никола Стърджън също съобщи, че ще поддържа общи избори, само че единствено в случай че те се проведат преди крайния период за Брекзит на 31 октомври.

ЗАКАНИ

Британският министър председател Борис Джонсън е заплашил с изключване всеки народен представител от неговата Консервативна партия, който гласоподава срещу държавното управление за Брекзит, което е трагична ескалация на напрежението вътре в ръководещата партия, заяви " Скай нюз ". Високопоставен източник от парламентарната група на консерваторите е подчертал, че всеки народен представител от партията, който гласоподава срещу държавното управление тази седмица, ще бъде изхвърлен от парламентарната група и няма да бъде позволен да се кандидатира от Консервативната партия на идващите избори. Премиерът има болшинство от единствено един народен представител в 650-местния парламент, което значи, че опасността му да изхвърли депутати като някогашния финансов министър Филип Хамънд или някогашния министър на правораздаването Дейвид Гауке може да докара до предварителни парламентарни избори.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР