Британският премиер Борис Джонсън преживява най-сериозната криза, откакто пое управлението

...
Британският премиер Борис Джонсън преживява най-сериозната криза, откакто пое управлението
Коментари Харесай

Сексскандал може да вземе главата на Борис Джонсън

Британският министър председател Борис Джонсън претърпява най-сериозната рецесия, откогато пое ръководството на Англия през 2019 година, като от ден на ден политически анализатори считат, че надали ще успее дълго да се задържи на власт.

70% от британците желаят той да се отдръпна след серията от кавги в държавното управление и партията му.

Последният от тях бе обвързван с едно от водещите лица в Консервативната партия. Заместник-отговорникът на парламентарната ѝ група по въпросите на дисциплината Крис Пинчър бе заставен да подаде оставка преди дни, откакто стана ясно, че е опипвал двама мъже без тяхно единодушие в частен клуб. 52-годишният политик се опита да изясни, че това е станало под въздействието на алкохол, само че медиите разкриха и други сходни негови прояви в предишното. Първоначално Джонсън отхвърляше да е знаел за такива, когато взема решение да го назначи за “камшик” – отговорник по гласуването на консервативните депутати, само че по-късно бе заставен да признае, че е бил осведомен с подобен случай още през 2019 година Освен това стана ясно, че от екипа му са инструктирали останалите членове на държавното управление да пазят пред медиите тезата, че за първи път чуват за половата волност на Пинчър, макар че има подадена тъжба против него още преди години. “Дейли мейл” разкри, че се е наложило депутатът да бъде спрян от своя сътрудничка, откакто е почнал да прави полови подмятания на млад мъж даже по време на партийна конференция на консерваторите.

Сексскандалът ускори рецензиите против Джонсън, че е надалеч от стандартите на политическо държание и към този момент няма морално право да управлява страната. Те започнаха, откакто следствие сподели, че в най-тежките интервали на пандемията в държавните среди постоянно се е купонясвало, до момента в който жителите е трябвало да стоят в самоизолация. Премиерът също е взел участие в някои от събиранията, поради което беше санкциониран и му бе пожелан избор на доверие в Консервативната партия, който той завоюва.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР