Британският премиер Борис Джонсън обеща на украинския президент Володимир Зеленски

...
Британският премиер Борис Джонсън обеща на украинския президент Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Джонсън обеща на Украйна още оръжия

Британският министър председател Борис Джонсън даде обещание на украинския президент Володимир Зеленски в телефонен диалог спомагателна военна, икономическа и филантропична помощ, съобщи БНР.

Говорител на " Даунинг стрийт " заяви, че Борис Джонсън е споделил на Володимир Зеленски, че е " по-твърдо решен от всеки път да укрепи Украйна по този начин, че Владимир Путин да се провали ".

Англия е един от най-големите снабдители в Европа на оръжия за Украйна. Вече са изпратени повече от 5000 противотанкови ракети, 1360 ръчни безоткатни гранатомети, пет противовъздушни системи с повече от 100 ракети и 4,5 тона пластмасови експлозиви.

Правителственият представител добави, че Зеленски е уведомил Джонсън за яростните сражения в Източна Украйна и продължаващата блокада на Мариупол, като е прецизирал от какво има потребност страната му, с цел да се отбрани. Борис Джонсън е удостоверил, че Лондон ще продължава да оказва спомагателна военна помощ.

Двамата водачи са разискали също напредъка на предвожданите от Организация на обединените нации старания за изтегляне на Мариупол и паниката за ранените в града.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР