Британският премиер Борис Джонсън назначи Надим Захауи за министър, отговарящ

...
Коментари Харесай

Великобритания назначи министър за ваксинацията |

Британският министър председател Борис Джонсън назначи Надим Захауи за министър, отговарящ за програмата за имунизиране против КОВИД-19, съобщи Българска телеграфна агенция.

Захауи, който сега е младши министър за бизнеса, ще дава отговор пред министъра на опазването на здравето Мат Ханкок.

На новата си позиция той в началото ще се занимава главно с разпространяването на имунизацията, въпреки че ще резервира и някои отговорности, свързани с бизнеса.

Според изказване на кабинета на премиера новият пост е краткотраен и ще съществува най-малко до идното лято.

Това ще бъде най-мащабната стратегия за имунизиране от десетилетия, се отбелязва в изказването. 

Англия ще стане първата западна страна, одобрила ваксина против КОВИД-19, оповестява в. " Файненшъл таймс ", като цитира източници от Уайтхол. Независимият регулатор ще даде утвърждение до дни. Доставките на имунизацията, създадена от BioNTech и Pfizer, ще стартира часове след издаването на разрешението и първите инжекции ще бъдат сложени на 7 декември.

Ваксините при естествени условия би трябвало да бъдат утвърдени от от Европейската организация по медикаментите до приключването на прехода към Брекзит на 31 декември, само че английската регулаторна организация за медикаменти и здравни артикули има пълномощия краткотрайно да позволява артикули при положение на незабавна социална потребност, отбелязва вестникът. Същият развой ще бъде прибавен за имунизацията, създадена от AstraZeneca и Оксфордския университет.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР