Британският премиер Борис Джонсън иска да бъде възстановена традиционната имперска

...
Британският премиер Борис Джонсън иска да бъде възстановена традиционната имперска
Коментари Харесай

Борис Джонсън иска да върне фунта и унцията -

Британският министър председател Борис Джонсън желае да бъде възобновена обичайна имперска система с ограничения като фунт и унция, разгласи представител на " Даунинг стрийт " 10 , представен от Ройтерс.

През седмицата, когато се празнува 70-годишнината от коронацията на кралица Елизабет Втора, държавното управление стартира съвещания за смяна на закона за мерните единици като част от добитите свободи след излизането на Англия от Европейски Съюз.

В блока се изисква от страните членки да употребяват като предписание Международната система единици (съкратено СИ), само че на Англия, до момента в който беше член, бе разрешено да употребява някои имперски ограничения, наедно с десетичните. Например ограничаването на скоростта се отбелязваше с благи в час, млякото и бирата се продаваха с мярката пинта, само че други артикули, като захарта, се измерваха в грамове и килограми, отбелязва Българска телеграфна агенция.

След като напусна Европейски Съюз през 2020 година Обединеното кралство преразглежда хиляди правила, с цел да реши дали обслужват националния интерес. Сред тях бе възбраната да се продават по имперски ограничения пакетирани артикули, в частност захарта.

" Регулациите на Европейски Съюз изискват продажбата на някои артикули по метричната система, само че министър председателят съобщи ясно, че желае да се съветва по въпроса по-късно тази седмица ", сподели през днешния ден представител на Джонсън.

Някои британци приветстват проекта като метод за определяне на връзка с предишното. Но други споделят, че не виждат смисъл от връщането обратно, показва Ройтерс.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР