Британският парламент ще гласува във вторник споразумението с Европейския съюз.

...
Британският парламент ще гласува във вторник споразумението с Европейския съюз.
Коментари Харесай

Два дни преди решаващия вот в британския парламент за Брекзит

Британският парламент ще гласоподава във вторник съглашението с Европейския съюз. Това потвърдиха от " Даунинг стрийт " 10 след изявления в английски медии, че Тереза Мей се отхвърля от гласуването. В Лондон през днешния ден се организираха демонстрации на поддръжници и съперници на излизането на Англия от Евросъюза.

 © Българска телеграфна агенция
Два дни преди решаващия избор в английския парламент Англия наподобява все по-разделена поради напускането на Европейския съюз. С идентична мощ, по улиците на Лондон през днешния ден се чуваха апели ЗА и ПРОТИВ Брекзит.

Задълбочава се и разделянето в кабинета. Прогнозите са, че депутатите ще отхвърлят съглашението с Брюксел. А това може да да заплаши премиерския пост на Тереза Мей.

Стивън Баркли, министър по Брекзит: Все отново остават два дни на диспути. Целта ни като държавно управление е, вотът да се организира.
Опозицията упорства, в случай че вотът се провали, Тереза Мей да се отдръпна.

Според министъра по Брекзит, даже при негативен избор, тя може да остане на премиерския пост. Днес Мей предизвести депутатите, че в случай че отхвърлят предлагането, може да се стигне до нови избори.

По протокол, в случай че Народното събрание не утвърди договорката с Евросъюза, до 21 дни Тереза Мей би трябвало да показа ново съглашение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР