Британският парламент ще блокира излизане на Великобритания от ЕС без

...
Британският парламент ще блокира излизане на Великобритания от ЕС без
Коментари Харесай

Британският парламент ще блокира Брекзит без споразумение с ЕС

Британският парламент ще блокира излизане на Англия от Европейски Съюз без реализирано съглашение сред Лондон и Брюксел, съобщи отговарящият за финансовата политика на опозиционната Лейбъристка партия Джон Макдонъл, представен от Ройтерс.

Преговорите сред държавното управление на Тереза Мей Тереза Мей - английски политик Тереза Мей (по татко Брейзър) е родена на... към профила и Европейски Съюз буксуват по въпроса за размера на "сметката по развода ", която да заплати Англия, и по бъдещите връзки. Това поражда опцията Англия да напусне договарянията без подписано съглашение.

Джон Макдонъл, който е измежду най-близките съдружници на водача на лейбъристите Джереми Корбин обаче съобщи, че съгласно него има задоволително поддръжка в Народното събрание за блокиране на такава опция. "Не мисля, че това е реален вид, няма да се случи. Не мисля, че има болшинство за овакантяване без договорка ", сподели той за Би Би Си.

В момента английският парламент няма пълномощие да блокира решение на държавното управление за Брекзит без съглашение. Кабинетът даде обещание да даде на Народното събрание опция да гласоподава дали да одобри контрактувано дефинитивно съглашение, само че това не дава опция за блокиране на овакантяване без съглашение, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Макдонъл обаче съобщи, че съгласно него има задоволително поддръжка в Народното събрание, където Мей няма безусловно болшинство, да се одобри законово изменение, което да включва такова пълномощие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР