Британският парламент нанесе нов удар върху политическата кариера на бившия

...
Британският парламент нанесе нов удар върху политическата кариера на бившия
Коментари Харесай

Британският парламент одобри доклада за лъжите на Джонсън по Партигейт

Британският парламент нанесе нов удар върху политическата кариера на някогашния министър председател Борис Джонсън, откакто утвърди отчет, в който се заключава, че той съзнателно е лъгал законодателите по отношение на, провеждани в кабинета му по време на Коронавирус локдауните, оповестява " Ройтерс ".

По-рано този месец откакто видя авансово копие на отчета. Той дефинира следствието против него като " лов на вещици " - рецензия, която той изостри след публикуването му.

В отчета, съдържащ над 100 страници, - главният дисциплинарен орган за законодателите - показва, че Джонсън в няколко случая, когато е бил запитан за събиранията на " Даунинг стрийт " по време на блокадата, въведена поради ковид.

Той уверил Камарата на общините, че всички правила за COVID-19 са били спазвани от самото начало в държавните здания.

В отчета се предлага на Джонсън да бъде отхвърлен пропуск, даващ му автоматизиран достъп до Народното събрание, и се отбелязва, че в случай че той към момента беше член на Народното събрание, щеше да се предложи премахване му от Камарата за 90 дни.
 Комисия реши: Борис Джонсън умишлено излъгал Народното събрание за
Комисия реши: Борис Джонсън умишлено излъгал Народното събрание за " Партигейт "

Бившият английски министър председател съзря в обвиняването финален удар за политическото му ликвидиране

Вчера законодателите в Камарата на общините гласоподаваха с 354 гласа " за " против 7 " срещу " одобряването на отчета на комисията след петчасов спор.

Решението на Народното събрание да поддържа заключенията от отчета не стопира Джонсън да се кандидатира още веднъж за член на Камарата на общините , само че е смущаващо наказване за политик, който допреди година беше министър-председател.

Повечето политици, които направиха изказвания в Народното събрание по случая, разкритикуваха държанието на Джонсън, а единствено малко на брой негови поддръжници сложиха под въпрос безпристрастността на комисията.

Бившият министър председател Тереза ​​Мей предизвести поддръжниците на Джонсън да не гласоподават срещу отчета на комисията, защото това ще подкопае вярата на обществото в демокрацията.

Джейкъб Рийс Мог, министър в държавното управление на Джонсън, пък уточни, че е " изцяло рационално " възгледите на комисията да бъдат оспорвани и допусна, че законодателите, проверяващи някогашния министър председател, са " желали да стигнат до несъмнено умозаключение ".
 Джонсън не вижда доказателства съзнателно да е лъгал Народното събрание за
Джонсън не вижда доказателства съзнателно да е лъгал Народното събрание за " Партигейт "

Той обаче призна, че Камарата на общините е била подведена от изказванията му

Джонсън - министър-председател от средата на 2019 година до септември 2022 година, беше един от най-противоречивите водачи на Англия през последните десетилетия.

Проучвания на публичното мнение демонстрират, че сега той не е известен измежду множеството хора, само че резервира поддръжката на някои членове на Консервативната партия.

Висши политици в ръководещата Консервативна партия, в това число министър председателят Риши Сунак и доста членове на кабинета, пропуснаха дебата и заобиколиха гласуването, с цел да не изострят напрежението с членовете на партията, които остават лоялни на някогашния министър председател.

Сунак, който даде обещание държавно управление на честност, не участва на дебата в Народното събрание, тъй като посрещаше премиера на Швеция и имаше планувани други срещи.

Джонсън съобщи, че задачата на отчета е " да бъде последното пробождане в едно дълготрайно политическо ликвидиране ".
 Джонсън се извини пред английския парламент за
Джонсън се извини пред английския парламент за " Партигейт "

Тази седмица депутатите вземат решение дали да бъде разследван, че е подвел парламента
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР