Британският нискотарифен превозвач EasyJet ще започне да използва електрически самолети

...
Британският нискотарифен превозвач EasyJet ще започне да използва електрически самолети
Коментари Харесай

Ерата на електрическите самолети е по-близо, отколкото смятате

Британският нискотарифен транспортьор EasyJet ще стартира да употребява електрически самолети през 2027 година, съобщи шефът по инженерните въпроси Гари Смит, представен от CNBC. " Всеки споделя, че това ще се случи и въпросът е по кое време. Идвам от времето, в което електрическите самолети не бяха вероятни, само че това е в предишното ", споделя той.

Превозвачът работи с американския стартъп Wright Electric да сътвори електрически самолети за постоянни полети под 500 км. " Има голямо търсене измежду фирмите и потребителите за полети с по-ниски излъчвания. Нуждата от по-малко гориво значи и по-малко разноски ", споделя основният изпълнителен шеф на Wright Electric Джеф Енглер.

През предходната година самолетните компании по света са дали $180 милиарда за гориво. Очаква се през 2019 година сметката да набъбне до $206 милиарда, или към 25% от оперативните разноски на авиолиниите.

Електрическите самолети имат и нулеви излъчвания. Индустрията в този момент дава отговор за към 2 % от всички въглеродни излъчвания, провокирани от човечеството. Освен това те са надалеч по-тихи и по-комфортни.

Но въпреки всичко, съгласно Eviation - израелската компания, която сътвори Alice - първият комерсиален напълно електрически пътнически аероплан, икономическите изгоди движат развиването им. " Този аероплан коства $200 за летателен час, парченце от стандартните ", споделя основният изпълнителен шеф Омер Бар-Хохей.

Не всички проблеми обаче са решено. Alice може да транспортира едвам 9 пасажера и двама души от екипажа и да лети не повече от 1000 км с един заряд - почти колкото е дистанцията от Париж до Барселона.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР