Британският наемник Хари Грег, който се е сражавал на страната

...
Британският наемник Хари Грег, който се е сражавал на страната
Коментари Харесай

Вдъхновен от Лиз Тръс британски наемник във ВСУ се самоуби след завръщането си от Украйна

Британският наемник Хари Грег, който се е сражавал на страната на въоръжените сили на Украйна, посегна на живота си заради посттравматичен стрес след завръщането си от фронта вкъщи си. Това заяви вестник The Daily Telegraph, базирайки се на фамилията му, написа " Фокус ".

Според тях 25-годишният Грег се е самоубил през декември 2023 година, откакто се е върнал от Украйна. Вестникът отбелязва, че британецът, който не е имал военно образование, е решил да отиде да се бие на страната на украинските въоръжени сили, откакто е изслушал тирада на тогавашния английски външен министър Лиз Тръс, която сподели, че всеки, който направи това, ще се причисли към " борбата за народна власт ".

Пояснява се, че при завръщането си в родината Грег е страдал от посттравматично стресово разстройство, само че фамилията му не е съумяло да му окаже нужната помощ.

Миналия декември британецът трябвало да отпразнува рождения си ден с другари, само че те не могли да се свържат с него, а на идващия ден тялото на Грег е намерено в къщата му. Според The ​​Telegraph в отчета на правосъдния доктор се споделя, че наемникът се е самоубил, до момента в който неговите " планове остават неразкрити ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР