Британският министър-председател Тереза Мей свиква заседание на Съвета за национална

...
Британският министър-председател Тереза Мей свиква заседание на Съвета за национална
Коментари Харесай

Мей свика Съвета за национална сигурност

Британският министър-председател Тереза Мей привиква съвещание на Съвета за национална сигурност, с цел да се прегледат идващите стъпки против Русия след поставения ултиматум. Лондон желае от Москва да даде пояснения за отравянето на някогашен съветски разузнавач в Англия, заяви „ Ройтерс “.

„ В сряда ще има съвещание на Съвета за национална сигурност за разискване на идващите стадии след отговора на Русия ", сподели представител на английската министър-председателка. Той добави, че пред водещите си министри Мей е определила нападението над 66-годишния Сергей Скрипал и 33-годишната му щерка като „ неразумно и безсистемно “.

Напрежението сред Англия и Русия се усили след отравянето на някогашния разузнавач. Кремъл отхвърля каквато и да е виновност. От Москва показаха, че изказването на английския министър председател пред Народното събрание е „ цирково зрелище “, което има политически цели.

Русия сложи изискване на Англия, с цел да спомага в следствието по случая с отровения някогашен разузнавач Сергей Скрипал. Пред кореспонденти в Москва външният министър Сергей Лавров изиска проби от веществото, отровило 66-годишния двоен сътрудник.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР