Британският министър-председател Тереза Мей каза, че правителството й се подготвя

...
Британският министър-председател Тереза Мей каза, че правителството й се подготвя
Коментари Харесай

Мей едва ли е имала подобна реч за Брекзит! Кашля, пи вода, яде бонбони, а за капак един комик я…

Британският министър-председател Тереза Мей сподели, че държавното управление й се приготвя за всевъзможен процес в договарянията за излизане на Англия от Европейския съюз, в това число опцията те да приключат без съглашение. Това предадоха международните медии. Мей съобщи, че " е извънредно в наш интерес договарянията да съумеят " и да доведат до нови връзки сред Англия и Европейски Съюз. Тя обаче сподели, че " е наша отговорност като държавно управление да се подготвим за всяка вероятност ". " И дано да уверя всички в тази зала - точно това вършим ", съобщи Мей в тирада в края на годишния конгрес на Консервативната партия.

При произнасянето на речта Мей на няколко пъти се закашля и загуби гласа си и трябваше да пие вода и да вземе бонбон срещу кашлица.



Речта й също по този начин беше прекратена от протестиращ човек, размахал документ, който се дава на чиновниците, когато те напущат своя пост.



Мъжът се оказа известният комедиант Лий Нелсън, чието същинско име е Саймън Бродкин. Докато защитата го извеждаше от залата, той съобщи, че външният министър Борис Джонсън, за който се счита, че има упоритости за премиерския пост, му бил споделил да даде документа на Мей. Комикът загатна и водача на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин, на който също желал да даде подобен документ.



Нелсън е прочут с сходни изяви. През 2015 година той замери с пачка долари тогавашния президент на Международната футболна федерация (ФИФА) Йозеф Блатер на конференция.

Watch the moment a comedian tries to hand @Theresa_May a P45 letter during her conference speech #CPC17 pic.twitter.com/egAel2lyxs
— Sky News (@SkyNews) 4 октомври 2017 година Източник: Нова телевизия
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР