Британският министър-председател Борис Джонсън се извини за видеозапис, на който

...
Британският министър-председател Борис Джонсън се извини за видеозапис, на който
Коментари Харесай

Джонсън се извини за скандала с коледни партита на негови служители

Британският министър-председател Борис Джонсън се извини за видеозапис, на който се вижда по какъв начин чиновниците му се смеят и майтапят във връзка празненство на " Даунинг стрийт " 10 по време на миналогодишния локдаун, когато сходни събирания бяха неразрешени. Това съобщи Ройтерс.

Джонсън съобщи, че бил гневен, когато видял клипа, и че след появяването на изказванията в медиите неведнъж е бил уверяван, че не е имало празненство.

" Извинявам се за обидата, която всичко това провокира в страната, оправдавам се за усещането, което основава ", сподели той пред Народното събрание. И добави, че ще бъдат подхванати дисциплинарни ограничения, в случай че се откри, че разпоредбите са били нарушени.

Джонсън и министрите му неведнъж отричаха да са нарушавали Covid ограниченията, макар че вестник Mirror твърди, че , а екипът му - към 40-50 души - се е събрал и на друго празненство.

Във видеоклип, излъчен от ITV, Алегра Стратън , по това време прессекретар на Джонсън, е показана да се смее и да се майтапи във връзка празненствата. Съветник на Джонсън я пита: " Току-що видях известия в Twitter, че в петък вечерта е имало коледно празненство на " Даунинг стрийт " - разпознавате ли тези известия? " Стратън, застаналa пред английските флагове на формалната естрада на " Даунинг стрийт ", се усмихва и споделя: " Прибрах се у дома ", след което продължава да се смее.

По време на локдауна предходната Коледа на десетки милиони хора във Англия беше неразрешено да се срещнат с близки и другари за празниците или даже да се сбогуват с умиращи родственици. Затова информацията за празненства в държавната администрация провокира мощно отвращение измежду обществото. Опозиционни политици разкритикуваха Борис Джонсън и даже заговориха за оставката му.
 Борис Джонсън под обстрел поради коледно празненство по време на локдаун
Борис Джонсън под обстрел поради коледно празненство по време на локдаун

Подобни празненства тогава бяха забранени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР