Британският министър на вътрешните работи Суела Брейвърман предупреди, че неконтролираната

...
Британският министър на вътрешните работи Суела Брейвърман предупреди, че неконтролираната
Коментари Харесай

Брейвърман: Неконтролираната миграция е екзистенциално предизвикателство

Британският министър на вътрешните работи Суела Брейвърман предизвести, че неконтролираната миграция съставлява " екзистенциално предизвикателство " за западните страни и прикани за пренаписване на контракта, който оказва въздействие върху международната политика за даване на леговище през последните седем десетилетия. Изказването й провокира гневни реакции измежду правозащитната общественост по целия свят, заяви Би Би Си.


В послание към мозъчния концерн " Американски институт за предприемачество " във Вашингтон Брейвърман съобщи, че Конвенцията на Организация на обединените нации за бежанците е разширила определението за " гонене " и е нараснала броя на хората, които дават отговор на изискванията за приемане на бежанска протекция.

Брейвърман, която е считана за вероятен предстоящ водач на ръководещата Консервативна партия, прикани за световно преразглеждане на метода към имиграцията, която евентуално ще бъде основен въпрос на общите избори във Англия, предстоящи през идната година.

Конвенцията на Организация на обединените нации от 1951 година - правната основа за протекция на бежанците в международен мащаб, утвърдена от Англия и към 150 други страни - утвърждава правилото, че страните, които са подписали съглашението, би трябвало да пазят цивилни лица, бягащи от спорове или гонене.

Брейвърман съобщи, че правосъдната процедура, произлизаща от конвенцията, е понижила прага, тъй че търсещите леговище би трябвало да потвърдят единствено, че са изправени пред " дискриминация ", а не пред действителен риск от изтезания или принуждение.

" Точно както е главно предписание в историята, че нациите, които не могат да защитят границите си, няма да оцелеят дълго, по този начин е и главно предписание в политиката, че политическите системи, които не могат да управляват границите си, няма да запазят единодушието на хората и затова няма да устоят дълго ", сподели Брейвърман.

„ Броят на хората, които могат да аплайват за леговище, е достигнал " неустойчиви " равнища и " да си гей или жена и да се страхуваш от дискриминация в страната си на генезис е задоволително, с цел да получиш протекция ", сподели тя.

Правителството твърди, че конвенцията на Организация на обединените нации е една от най-големите правни спънки за справяне с проблемите на хората, идващи във Англия с дребни лодки, и за изпращането им или вкъщи, или в по този начин наречените сигурни трети страни като Руанда.

Спирането на идващите с дребни лодки през Ламанша от Франция е приоритет за министър-председателя Риши Сунак. През тази година са открити съвсем 24 000 души, които са минали през Ламанша, макар обещанието на Сунак да " спре лодките ".

Защитници на правата на индивида, опозиционни политици и даже някои членове на личната ѝ партия разкритикуваха речта на Брейвърман.

Стюарт Макдоналд, член на Народното събрание от Шотландската национална партия, съобщи, че тя е показала " ужасяващи, гадни и жестоки инстинкти, които са в прорез с елементарното благовъзпитание ".

В речта си Брейвърман съобщи, че търсещите леговище би трябвало да бъдат задължени да подадат молба в първата сигурна страна, до която доближат.

" Огромното болшинство от тях са минали през няколко сигурни страни, а в някои случаи са обитавали в сигурни страни в продължение на няколко години ", сподели Брейвърман./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР