Британският министър на вътрешните работи Амбър Ръд подаде оставка, след

...
Британският министър на вътрешните работи Амбър Ръд подаде оставка, след
Коментари Харесай

Британският вътрешен министър подаде оставка заради депортирани погрешка имигранти

Британският министър на вътрешните работи Амбър Ръд подаде оставка, откакто държавното управление се опита да отговори на публичното отвращение от отношението на ведомството й към живеещи от години във Англия карибски имигранти, избрани простъпка като нелегално пребиваващи, съобщи Би Би Си. Канцеларията на министър-председателката Тереза Мей заяви, че Ръд е подала оставка, откакто наподобява е подвела Народното събрание за съществуването на набелязан брой противозаконни мигранти, подлежащи на депортиране годишно. Говорител на " Даунинг стрийт " заяви, че нощес министър-председателката е приела оставката на Ръд. От към две седмици 54-годишната Амбър Ръд е подложена на рецензии след разкритието, че нейните служби са имали набелязан брой незаконни мигранти, които би трябвало да експулсират годишно.

Пред парламентарна комисия министърката отхвърли да е знаела за съществуването на такива целеви депортации и беше упрекната, че е заблудила депутатите. Оставката беше огласена единствено часове откакто министърката сподели, че ще остане на поста си, с цел да подсигурява, че английската имиграционна политика е " хуманна ". Политици от опозицията обаче я приканиха да се отдръпна.

Оттеглянето на Ръд, вътрешен министър от 2016 година и един от най-преданите хора на Тереза Мей, е тежък удар за министър-председателката, на която на 3 май предстоят локални избори, считани за тест за нейното консервативно държавно управление. Ръд заплаща за така наречен скандал " Уиндръш ". В страната се надигна отвращение, откакто в. " Гардиън " заяви, че на хора, пристигнали от Карибите в десетилетията след Втората международна война, неотдавна са били отказани медицински грижи и че те са били застрашени с депортирани, защото не могли да показват документи, доказващи правото им да живеят в страната. Хиляди имигранти, пристигнали от страни от Общността на нациите сред 1948 година и началото на 70-те години, с цел да вземат участие във възобновяване на страната след втората войната, получили правото да останат вечно.

" Уиндръш " е името на първия транспортен съд, с който имигрантите от Карибите пристигнали покрай Лондон. Много от тях в действителност имали английско гражданство, защото били родени в колониалната ера. Онези, които по този начин и не се пробвали да получат персонални документи по надлежния ред, се оказаха третирани като противозаконни имигранти и са застрашени от експулсиране, в случай че не потвърдят правото си на престояване за всяка година, прекарана във Англия. След избухналото отвращение, Тереза Мей беше принудена да се извини на ръководителите на тези страни на среща на върха на Общността на нациите, състояла се преди две седмици в Лондон. В понеделник Амбър Ръд сподели, че надълбоко съжалява за създалата се обстановка, посочи забележителния принос на поколението " Уиндръш " за Англия и съобщи, че тези хора могат да получат народност, без да потвърждават правото си.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР