Британският министър на външните работи Борис Джонсън намекна, че корумпирани

...
Британският министър на външните работи Борис Джонсън намекна, че корумпирани
Коментари Харесай

Лондон тръгва на война срещу хора на Путин

Британският министър на външните работи Борис Джонсън загатна, че корумпирани руснаци, които дължат благосъстоянието си на връзки с президентa Владимир Путин, може да бъдат взети на прицел от правоналагащи органи на Острова.

Това ще бъде част от ограниченията в отговор на офанзивата с нервнопаралитично вещество против някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал, съобщи Reuters.

Вчера английският министър председател Тереза Мей разгласи редица незабавни ограничения против Русия, включително изгонването на 23 съветски дипломати, поради офанзивата с нервнопаралитичния сътрудник "Новичок " против Скрипал и щерка му Юлия в британския град Солсбъри на 4 март. Москва отхвърля да има нещо общо с нападението.

В изявление за Военновъздушни сили Джонсън сподели, че хората биха желали да видят по какъв начин полицията и правоналагащите органи се заемат с доста богати хора, непосредствено свързани с Путин и чието положение може да бъде приписано на тяхната връзка с Путин.



Според Джонсън хората биха желали да видят, че полицията е способна да издава заповед за инспекция на произхода на положението на тези хора и да ги изправя пред правораздаването за техни дейности, свързани с корупция в изключително огромни размери.

Бившият кмет на Лондон сподели още, че Англия ще даде пример от нервнопаралитичния сътрудник, с който е токсичен Скрипал, на Организацията за възбрана на химическото оръжие, с цел да го проучва и да направи изводи.



Според Джонсън нападението против някогашния разузнавач е "начинът на Русия да каже: "Вижте какво се случва с хората, които се опълчват на режима ". Министърът добави: "Путин желае да каже на хората, които обмислят да минат на противниковата страна: "Направете го и ще умрете ".

Според английския посланик номер едно има доказателства, че Русия стои зад офанзивата. Според него руснаците желаят да отрекат, че стоят зад отравянето, само че в същото време желаят светът да знае, че те са зад него.

Джонсън упрекна Русия, че е поела по реваншистки път, тъй като се чувствала подценявана след рухването на Берлинската стена и разпадането на Съюз на съветските социалистически републики.

За експулсирането на съветските дипломати Джонсън сподели, че тази мярка ще лиши Русия от разследващите й качества във Англия за десетилетия напред.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР