Британският министър на транспорта Грант Шапс проучва възможността за издаване

...
Британският министър на транспорта Грант Шапс проучва възможността за издаване
Коментари Харесай

Криза по британските летища: Няма персонал, търсят работници от ЕС

Британският министър на превоза Грант Шапс изследва опцията за издаване на краткотрайни визи на служащи от Европейския съюз, с цел да се облекчи рецесия та с личен състав а на летищата, съобщи  в. " Телеграф “.  Обсъждат се проекти за издаване на разрешителни на чиновници по обработка на багаж и на чиновниците за регистрация с краткотрайни визи, сходни на тези, които се издават на берачи на плодове, музиканти и религиозни дейци, се споделя в обявата, представена от Ройтерс.

През миналата седмица летищата в цяла Европа се опитваха да преодолеят дефицита на личен състав , а по-специално на летищата във Англия настъпи безпорядък, защото учебната почивка съответства с празничния уикенд, отдаден на Платинения празник от ръководството на кралица Елизабет II.

Шапс свика незабавна среща с висши чиновници в бранша на авиотранспорта при започване на месеца, само че отхвърли молбите да бъдат добавени към листата с дефицитни специалности, което би улеснило набирането на личен състав от чужбина, осведоми " Телеграф “.

Оттогава обаче чиновниците на Уайтхол разискват евентуални други възможности с представители на промишлеността. Един от водещите разновидности планува издаване на краткотрайни визи на служащи от Европейски Съюз за работа в авиационната промишленост за период до шест месеца, и водачите в бранша се надяват, че някои от тях ще могат да бъдат трансферирани на непрекъсната виза на по-късна дата, се споделя в информацията.

Англия напусна Европейския съюз през януари 2020 година Министерството на превоза не отговори на настояването от страна на Ройтерс за коментар. 
Източник:БТА   Снимка: Уикипедия  
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР