Британският министър на отбраната Майкъл Фалън подаде оставка заради непристойно

...
Британският министър на отбраната Майкъл Фалън подаде оставка заради непристойно
Коментари Харесай

Братински министър хвърли оставка, опипал коляното на...

Британският министър на защитата Майкъл Фалън подаде оставка поради непочтено държание, Това съобщи Ройтерс, като се базира на канцеларията на премиера Тереза Мей.

В писмото, с което е уведомил Мей за решението си, Фалън отбелязва, че в негови действия в предишното не са отговаряли на високите стандарти, които постанова неговият пост.

" През последните дни се появиха прочут брой изказвания за членове на Народното събрание, някои от които за моето държание преди. Много от тях са подправени, само че аз одобрявам, че в предишното не съм отговарял на високия стандарт, който изискват въоръжените сили, които имам достойнството да съставлявам ", написа английският министър на защитата, представен и от Българска телеграфна агенция.

По-рано тази седмица английски вестник писа, че Фалън е пипнал радиоводеща по коляното през 2002 година

В понеделник Би Би Си цитира представителя на английския министър на защитата, че преди време той се е извинил за случая. Самата радиоводеща написа в Туитър, че счита случая за завършен.

Междувременно писателката, журналистка и изследователка Кейт Молтби съобщи, че първият министър в кабинета на Тереза Мей - Деймиън Грийн, докоснал коляното й през 2015 година, а по-късно й изпратил текстово известие със полов подтекст, откакто във вестник се появила нейна фотография в корсет.

Молтби написа във вестник " Таймс ", че Грийн " й предложил кариерен съвет и в това време ясно посочил, че демонстрира полов интерес ".

Скандалът със половите похищения на холивудския продуцент Харви Уайнстийн накара стотици хиляди мъже и дами да споделят истории за непочтено държание. Британският парламент, бастион на традициите, не направи изключение, отбелязва Ройтерс.

Тереза Мей даде да се разбере, че ще предприеме дейности при изказвания и доказателства за полови похищения.

Медиите оповестяват, че в държавната централа циркулира лист с 40 имена на политици от ръководещата Консервативна партия, които са упрекнати в несвоевременно държание и даже в полов тормоз. Твърди се, че измежду тях има най-малко петима членове на държавното управление.

Миналата седмица десетки дами, и даже мъже, се оплакаха, че са станали жертва на полово принуждение от страна на чиновници на Европейския парламент и депутати.

Източник: dir.bg
тагове Англия скандал коляно журналистка Майкъл Фалън министър на защитата оставка
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР