Британският министър на културата Надин Дорис е заявила, че културата

...
Британският министър на културата Надин Дорис е заявила, че културата
Коментари Харесай

Културата – третият фронт във войната на Украйна

Британският министър на културата Надин Дорис е декларирала, че „ културата е третият фронт във войната в Украйна “. Това е станало по време на среща на английски министри с техни сътрудници от цялостен, на която задачата е било да обсъдят какви спомагателни стопански и културни наказания могат да бъдат наложени на Русия.

Министърът на културата Надин Дорис е оповестила, че ще се опита да активизира още по-сериозна поддръжка за изолирането на Москва по време на виртуална среща на министри на спорта от 11 страни, на която тя е алегоричен хазаин.

Сред участниците на тази среща ще бъдат Съединени американски щати, Австралия, Германия и Полша. На нея се чака да се обсъдят забрани за тимове и лица, представляващи Русия, да вземат участие в интернационалните надпревари. Включително се обмислят забрани Русия и нейният съдружник Беларус да бъдат домакини на международни спортни събития.

Международният параолимпийски комитет към този момент е удостоверил, че спортистите от Русия и Беларус няма да имат право да вземат участие на Зимните параолимпийски игри през 2022 година в Пекин.

„ Културата и спорта могат да бъдат не по-малко ефикасни от икономическите наказания “, когато става дума за средство, с което да се изолират враждебни режими “ – написа Надин Дорис в публикация в „ Дейли телеграф “, представена от Би Би Си.

Тя акцентира, че „ Путин си е сътворил собствен личен Сибир в областта на спорта и културата “.

Междувременно Карим Ахмад Кан основният прокурор на Международния углавен съд разгласи, че стартира следствие за вероятни военни закононарушения в Украйна, откакто 39 страни - в това число Обединеното кралство, Франция и Германия - приканиха за следствие.

В сряда английският министър председател Борис Джонсън разгласи, че бомбардировките на почтени цивилни жители, осъществявани от Москва " към този момент се квалифицират като военно закононарушение ".

Вицепремиерът Доминик Рааб, някогашен юрист, преследвал военни нарушители, разгласи, че Обединеното кралство е готово да помогне на Международния углавен съд да разпознава и проверява обвинените в зверските закононарушения.

В същото време се чака, че във Вилнюс външният министър на Англия - Лиз Тръс – ще се сплоти дружно с сътрудниците си от Литва, Латвия и Естония към позицията, че Англия и нейните съдружници „ би трябвало да подсилят източното крило на НАТО “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР