Британският кредитор HSBC надмина очакванията на анализаторите за първото полугодие

...
Британският кредитор HSBC надмина очакванията на анализаторите за първото полугодие
Коментари Харесай

HSBC ще изплати междинен дивидент на фона на силен ръст на печалбата за полугодието

Британският заемодател HSBC надмина упованията на анализаторите за първото полугодие и разгласи, че ще изплати дял за повторно от началото на пандемията с COVID-19, съобщи Си Ен Би Си.

Печалбата преди данъчно облагане на банката набъбна повече от два пъти през първата половина на 2021 година, достигайки 10,84 милиарда $ за интервала януари-юни  спрямо 4,32 милиарда $ за същия интервал на миналата година. Анализаторите чакаха облага от 9,45 милиарда $.

В същото  време обаче приходите на кредитора паднаха с 4,5% на годишна база до 25,55 милиарда $ за първите шест месеца на годината. Резултатът е непосредствен с плануваните доходи от 25,52 милиарда $.

На фона на тези резултати от банката оповестиха, че ще изплатят промеждутъчен дял от 7 цента на акция и че обмислят назад изкупуване на акции.

Главният изпълнителен шеф на HSBC Group Ноел Куин съобщи, че по-добрите стопански вероятности са разрешили на банката да стартира да отпуска хранителни запаси, които бяха заделени за покриването на евентуално необслужвани отговорности по отношение на коронавирусната рецесия.

„ Регистрирахме по-големи облаги във всеки район през първата половина на годината. Тези резултати ни разрешават да изплатим промеждутъчен дял за първите шест месеца на 2021 година “, разяснява той.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР