Британският крал Чарлз и съпругата му Камила откриха в Ливърпул

...
Британският крал Чарлз и съпругата му Камила откриха в Ливърпул
Коментари Харесай

Крал Чарлз Трети откри сцената на конкурса „Евровизия“ в Ливърпул (ВИДЕО)

Британският крал Чарлз и брачната половинка му Камила откриха в Ливърпул сцената, на която идващия месец ще се организира състезанието „ Евровизия " за 2023 година, заяви Ройтерс.

Чарлз и кралицата консорт, чиято коронация ще се състои няколко дни преди музикалния конгрес, се срещнаха с английската представителка Мей Мюлер и участваха в записването на сегмент от детското телевизионно развлекателно предаване „ Блу Питър “. „ Ще ви гледаме с огромен интерес и ще ви насърчаваме “, сподели кралят на Мюлер.

Ливърпул ще бъде хазаин на състезанието от името на последния победител Украйна, откакто Киев няма опция да провежда състезанието поради съветското настъпление. Англия се класира на второ място в състезанието предходната година.

На първия полуфинал на 9 май 2023 година ще се показват Ирландия, Сърбия, Латвия, Норвегия, Португалия, Хърватия, Малта, Швеция, Молдова, Швейцария, Израел, Нидерландия, Финландия, Азербайджан и Чешката република.

На втория полуфинал на 11 май сили ще премерят Армения, Кипър, Румъния, Дания, Белгия, Исландия, Гърция, Естония, Албания, Австралия, Австрия, Литва, Сан Марино, Словения, Грузия и Полша. 

Финалът ще е на 13 май 2023 година.

След отброяване от страна на феновете Чарлз и Камила откриха сцената на надпреварата в зала " Ливърпул сцена ", като натиснаха огромен розов бутон, което възпламени серия от цветни танцуващи театрални светлини под звуците на пулсиращ темп.

Британското държавно управление съобщи, че ще задели особено 3000 билета за „ Евровизия “ за разселени украинци и ще даде 10 млн. паунда за провеждането на песенния конкурс.

През идващия месец ще се проведат и редица тържества в цяла Англия, свързани с формалната гала по коронацията на крал Чарлз Трети в Уестминстърското абатство на 6 май 2023 година

Източник: Христо Кьосев/БТА
Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР